Läkande mat bak och mat från grunden
Här kommer jag dela recept som jag själv gillar och tycker om, och som jag hoppas du ska gilla och vilja prova. Jag kommer fylla på rullande med start den 21/8
Fröknäcke 2 plåtar Glutenfria
Matig Blåbärs kaka
Gör så här
Sätt ugnen på 185 grader
Klä en brödform med bakplåtspapper
Mosa 2 stora eller 3 små bananer lägg i bunke och tillsätt
2 ägg
3 msk mandel smör
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1/2 kryddmått salt
och vispa ihop till en smet i ca 2 minuter
tillsätt och rör ner
3 dl glutenfria havregryn
Lägg smeten i formen och toppa med blåbär
Sätt in i ugnen på nedersta falsen ca 30 minuter allt beroende på ugn
Tips, bre ett lager med mandel smör på för det där lilla extra
Baka smaka ät och njut
Lycka till
Matiga banan muffins ca 12 st
Gör så här
Sätt ugnen på 185 grader
Förbered muffins formar jag använder silikon
Vispa samman med elvisp ca 2 minuter
2 stora bananer eller 3 små
2 ägg
2 tsk bakpulver
0.5 dl torkade tranbär
3 msk jordnötssmör sockerfritt
Rör sen ner 3 dl glutenfria havregryn till en smidig smet
Lägg nu smeten i formarna och sätt in i ugnen på mitten falsen i ca 12 minuter allt beroende på ugn
Baka smaka ät och njut
Lycka till
Chokladbollar ca 25 st
Gör så här
.
Lasagne 4 port
Sätt ugnen på 200 grader
Du behöver
850 gr vegofärs formbar
ca 600 g passerade tomater
1 mellanstor gul lök
300 gr bönpasta plattor
500 gr keso laktosfri
500 ml kokosmjölk
Kryddor att använda
Flingsalt, nymalen svartpeppar, oregano & muskotnöt
Olivolja till stekning Toppa med riven parmesan
Gör så här Hacka löken
Fräs löken i olivolja använd en stor gryta Tillsätt nu färsen och fräs i ca 7 minuter
Baguette 2 stycken
Glutenfria Mjölk fria
Sätt ugnen på 250 grader
Blanda i en bunke
2 dl havremjölk
4dl vatten
4 msk olivolja
Blanda i en annan bunke
4 dl rismjöl
2 dl havremjöl jag mixar eget på glutenfria havregryn
2 msk fiberhusk1,5 tsk flingsalt ( Himalaya)
2 tsk bakpulver
Blanda samman båda blandningarna i en bakmaskin eller för hand till en kladdig smet
Ta sedan ut degen på väl mjölat bord. Dela degen i två delar knåda och var inte rädd att använda rismjöl om du behöver och forma avlånga baguetter och vrid dom.
Lägg baguetterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper, pudra över lite rismjöl
Sätt in en ugnsfast form med ca 2 dl vatten i botten på ugnen och sätt även in bröden och grädda på mitten falsen ca 35 minuter allt beroende på ugn
Baka smaka ät och njut
Lycka till
Rödbetssoppa 4 port
Glutenfri Mjölkfri
Du behöver
4 stora rödbetor
6 medelstora potatisar
2,5 dl kokosmjölk
1 dl havregrädde
salt och nymalen svartpeppar
2 tsk torkad basilika
Gör så här
Skala och skär potatisen och rödbetorna i något sånär lika delar och lägg i en gryta, täck med vatten och lägg i en grönsaksbuljong
Koka upp och låt koka tills de mjuknat och ta av från spisen spara 0,5 dl vätska för att att ha senare resten av kokvattnet häller du bort
Mixa nu potatisen och rödbetorna slät inga bitar, ställ tillbaka på plattan och tillsätt nu kokosmjölk, havregrädde, vatten avkoket, basilika, salta och peppra koka upp ta bort från spisen färdigt att servera
Vid servering Toppa gärna med pumpa kärnor solroskärnor havregurt och något gott bröd till
Laga smaka ät och njut
Lycka till