Utbud

Medicinsk yoga-Manayoga

Medicinsk Yoga ® är en lugn, terapeutisk form av kundaliniyoga som väver samman modern vetenskaplig forskning på yoga och meditation med flertusenårig yogisk kunskap. För dig som kommer på dessa regelbundna klasser följer vi olika teman inom självläkning. I denna kurs gör vi lugn medicinsk yoga mot ex utmattning, stress/oro/ångest, för mage/tarm och för hjärtat.

Yogan består av andningsträning, mjuka yogarörelser, avslappning och meditation som alla kan göra. Vi använder också den yogiska filosofin kopplat till ditt energisystem för att skapa en djupgående balans i kropp och sinne. Yogan kan även utföras sittande på stol. För dig som vill träna så kan du alltid vara med Online

Detta är den medicinska yogan för självläkning som alltid leds av certifierade självläkningsterapeuter utbildade i Funktionell Medicinsk Yoga, kost, näring och funktions medicin.

Yinyoga

Yinyoga är precis som all annan yoga men också dess motsats yin-yogan undviker perfektionen i en slutposition vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv som är en del av fascian ligament inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yin-yogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning i flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. Yin-yoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

Hathayoga paus

Hathayoga Hatha betyder kraft och styrka. Ha står för solen, manlig energi, yang och värme. Tha står för månen, kvinnlig energi, ying och kyla. Föreningen mellan dessa två universella grundenergierna skapar balans och harmoni hos utövaren. När du tränar Hatha yoga balanserar du den maskulina och feminina energin som finns hos alla. Ställningarna i Hatha yoga har alltså motsatta energier som stimuleras när man öppnar och stänger muskulatur och leder, Detta gör att kroppen blir mjuk, stark och flexibel genom regelbunden träning. Hatha yogans statiska ställningar bygger upp styrka och ökar flexibiliteten i musklerna så de blir långa och uthålliga. I Hatha yoga är uppmärksamheten central. För att märka av de positiva effekterna av yoga allra mest är det viktigt att vara närvarande i positionerna och observera vad som händer i kroppen och sinnet. När en position känns obehaglig är vår naturliga respons att ta oss bort från den. Men Hatha yoga lär oss att stanna kvar och bara andas trots viss obehag.

Somamove  

i jobbar vi ett konstant flöde av rörelsemönster med fokus på kroppen som en enhet. Övningarna kan kännas yogiska gymnastiska eller att dom är hämtade från funktionell fysträning. Dom är smidiga kraftfulla och lite animaliska men ibland också mer upprätta. Vi jobbar till kraftfull musik barfota på matta