Utbud


YIN-YOGA


YIN-YOGA
är precis som all annan yoga men också dess motsats yin-yogan undviker perfektionen i en slutposition vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv som är en del av fascian ligament inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yin-yogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning i flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. Yin-yoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

HATHAYOGA

HATHAYOGA Hatha betyder kraft och styrka. Ha står för solen, manlig energi, yang och värme. Tha står för månen, kvinnlig energi, ying och kyla. Föreningen mellan dessa två universella grundenergierna skapar balans och harmoni hos utövaren. När du tränar Hatha yoga balanserar du den maskulina och feminina energin som finns hos alla. Ställningarna i Hatha yoga har alltså motsatta energier som stimuleras när man öppnar och stänger muskulatur och leder, Detta gör att kroppen blir mjuk, stark och flexibel genom regelbunden träning. Hatha yogans statiska ställningar bygger upp styrka och ökar flexibiliteten i musklerna så de blir långa och uthålliga. I Hatha yoga är uppmärksamheten central. För att märka av de positiva effekterna av yoga allra mest är det viktigt att vara närvarande i positionerna och observera vad som händer i kroppen och sinnet. När en position känns obehaglig är vår naturliga respons att ta oss bort från den. Men Hatha yoga lär oss att stanna kvar och bara andas trots viss obehag.

MEDICINSK YOGA


MEDICINSK YOGA  är en terapeutisk yogaform som utgår från klassisk kundaliniyoga, en mycket gammal ursprunglig yoga från norra indien och Tibet. Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker. Enkla yogapass kombineras med djupverkande meditation för att så som en integrerad helhet skapa specifika terapeutiska effekter och utifrån yogans Grundläggande intention verka för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan.

YIN & YANG

YIN & YANG  här får du möjlighet att få ett pass kombinerat med Yin-yoga och Hathayoga